pondělí 15. prosince 2014

CC krém La Roche Posay

Nad tímto CC krémem jsem vlastně už dávno zlomila hůl a uklidila ho na dno šuplíku. Jenže jsem vám o něm nějak zapomněla napsat, takže jsem ho zase na chvíli vytáhla a recenze je tady.

CC krém Rosalic od La Roche Posay se pyšní tím, že je to první lékárenský CC krém. Slibuje krytí nedokonalosti stejně tak neutralizaci začervenání. Je určen pro všechny typy pleti a měl by nahradit jak denní krém, tak makeup. Obsahuje SPF 30. 


Já mám BB a CC krémy moc ráda, navíc v poslední době čím dál více prozkoumávám lékárenskou kosmetiku, takže jsem se na CC krém těšila. Bohužel to dopadlo po všech stránkách špatně.

CC krém se vyrábí v jednom univerzálním odstínu, který se má údajně přizpůsobit světlé až středně tmavé pleti. Tohle už na nás výrobci kosmetiky zkoušeli několikrát, ale ne, nic se vám nepřizpůsobí. CC krém má výrazný žlutý podtón a barevně patří opravdu tak někam na střed barevného spektra. Pro úplné bledule nebo pro pleť s růžovým podtónem to nebude. Sice je jasné, že když to má působit proti začervenání, že to musí být do žluta, ale nedokáži si představit, že to splyne s růžovou pletí. Já mám podtón do žluta, takže to docela šlo. Respektive v letních měsících to nebylo zase tak zlé a šlo maskovat, že je to o něco tmavší. Nyní v těchto mrazivých dnech je pro mě CC nepoužitelné a výrazně tmavé. 



Ať to není jen čistě negativní, tak se mi velmi líbí dávkování. Pumpička je skvělá a dávkuje i malé množství produktu. 

Texturou je to skutečně krém, řekněme tak střední hutnosti. Voní vcelku výrazně, pravděpodobně po růžích. Ale vyloženě mi to nevadí. 

Díky této textuře se hůře roztírá. Chce to čas si s ním vyhrát a určitě použít štětec. Po CC krému se hodně lesknu, takže je potřeba ho pořádně zapudrovat. Krytí je střední, pro mě dostačující. Žlutý podtón skutečně skryje jakékoliv začervenání. Kdo by to byl řekl.


To, co se děje během dne, už opravdu není moc hezké. Přijde mi, že CC krém s pletí nesplyne a sedí jakoby na ní. Postupem času na ní začne ,,cestovat". Ať mám na sobě cokoliv, potřebuji se prostě párkrát za den přepudrovat. CC krém to ale snáší dost těžko a pokaždé, když jsem na obličej sáhla, tak začal cuckovatět nebo dokonce úplně mizet. Vím, že je to pro makeup záhul, když na něj x krát za den sahám houbičkou, ale dělám to tak vždy a spousta makeupů to nese mnohem statečněji. 

Stejně tak výdrž je tristní. CC krém na obličeji cuckovatí, vytváří mapy a z těch nejmastnějších míst kompletně mizí. 

Abych ale CC krému dala šanci, zkoušela jsem ho jednou v den, kdy jsem nikam nešla a byla doma. Takže jsem ho ráno nanesla a poté nechala žít vlastním životem a vůbec ho nepudrovala. Když jsem to večer kontrolovala, tak v oblasti t-zony už CC krém nebyl, prostě se vypařil. A na sušších místech na obličeji se srazil a vytvořil nevzhledné mapy. 


CC krém La Roche Posay mi vůbec nesedl. Hůře se nanáší, nesedí mi odstín, s pletí nesplyne, nedrží, vytváří mapy. Nejsem si vůbec jistá, jestli si to s nějakým typem pleti může sednout. Ano, na moji smíšenou pleť je očividně mastnější než je zdrávo, ale na druhou stranu, na sušších místech na obličeji vytváří šupinky, tak co by to potom dělalo na pleti suché. Podle mě je to prostě nepovedný produkt a nemůžu vám ho doporučit.

50 ml stojí 449 Kč a seženete ho ve všech lékárnách.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR La Roche Posay.

Máte také nějaký makeup (BB/CC), který vás v poslední době zklamal?

3 komentáře:

  1. No tak za takovou cenu jsem cekala vetsi zazrak.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to s ním stejně. Taky mi nesedl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že nesedl snad nikomu, kdo ho testoval. opravdu se nepovedl:-/

      Vymazat